Donderdag 5 augustus

Vandaag gaan we naar het  mausoleum van Ho Ch Minh.  Het goedkoopste en het snelste vervoermiddel is achteraan op de moto.  Algauw zijn we akkoord voor een prijsje en we vertrekken met 2 moto’s. Het verkeer blijft ons verbazen.  We denken dat ze zelfs een hele verhuizing met hun moto doen !  Niets is te hoog of  te zwaar, alles kan mee op de Moto .
Even hadden we niet goed opgelet want op vrijdag is het mausoleum gesloten. Dat hadden we gelezen in onze Lonely Planet maar als je op vakantie bent weet je met moeite welke dag het is. De motorijders hielden de wacht wat heel handig was,  meteen kunnen ze ons verder voeren naar de  tempel van de Literatuur te  Hanoi.











 Een bezoek waarvan we zeker geen spijt krijgen

Het waterpoppen theater is gepland voor de namiddag.  De ingangskaarten hadden we een week eerder al aangekocht. Het wordt een unieke vertoning met live orkest. De poppenspelers staan achter de schermen in het water. Pas bij de laatste dans komen ze van achter de gordijnen. We geven dan ook een heel gemeend warm applaus. De avond wordt ingevuld met het bezoek aan een grote avond markt. We hebben het gevoel dat heel Hanoi op de been is. En geloof ons, ze zijn met heel veel!