Vrijdag 29 juli

 
Vandaag staat er een trip met het vliegtuig op het programma. Om 6u15 laten we ons oppikken door een taxi  zodat we om 8u 's morgens ons vliegtuig halen naar Hanoi. Nog steeds zijn we niet gewend aan die drukte . Zelfs zo vroeg in de morgen. De stoepen voor de huizen staan vol met lage tafeltjes en stoeltjes ( wij zouden dat kinderstoeltjes noemen ) Ieder stoeltje is druk bezet .Blijkbaar neemt elke Vietnamees zijn ontbijt op straat in een local restaurentje .  De soep staat te borrelen , de rijst is klaar.  Geef ons maar een gewone koffie met een boterham met konfituur .
We beslissen het vandaag wat kalmer aan te doen. Het is snikheet. Een kathedraalbezoek , een wandeling rond het meer van Hanoi en daarbij nog een leuk restaurantbezoek. Meer moet dan niet zijn.
Op de foto zie de mensen die s' avonds samen komen en gewoon op straat met muziek hun turnoefeningen aan het doen zijn. Een leuk schouwspel .
Morgenavond vertrekken we met de nachttrein (een vervoermiddel dat we hier nog niet gehad hebben ) naar Sapa voor een trip van een vijftal dagen. Sapa ligt in de bergen, ik weet niet zeker of het me lukt op internet te surfen. In ieder geval  zal ik de dagverslagen typen en publiceren als we weer in Hanoi zijn .
Posted by Picasa