zondag 31 juli


Na het markt bezoek trekken we verder naar Sapa. De rijstvelden zijn een streling voor ons oog. 
Onze groep blijft samen . S'avonds gaan we naar een gezamelijk restaurantje . De jongeren beslissen nog eens op stap te gaan . Wij houden het rustig, nog even aan de blog werken , wat lezen en ....
Posted by Picasa

zondag 31 juli

 
Onze trein is gisteravond pas om 23u15 vertrokken in plaats van 9u50. We kregen een slaapcoupé toegewezen met 4 bedden. We delen onze coupé met 2 jonge Nederlandse jongens. Met dank nemen we de onderste bedden aan. De lakens en slopen zijn kraaknet. In iedere coupé is een TV ( plat scherm ), een radio en airco. Zodra de trein zich in beweging zet, worden we al gauw in slaap gewiegd.
Om 6u50 worden we gewekt door een Vietnamese treinhostess. Over 10 minuten zijn we op onze bestemming,  roept ze in het Vietnamees en het Engels. Buiten het station worden we opgewacht door een jonge gids met een bordje : Ms Carine. Dat zal wel voor ons zijn . We worden vergezeld van nog 7 andere jonge reizigers:  3 Nederlanders , 1 Israëlier; 1 Italiaan en nog 5 Canadezen. Blijkbaar is Vietnam bij de Canadezen zeer populair. We hebben er al heel wat ontmoet op onze reis.

Na een uurtje rijden komen we op de zondagse Bac Ha markt. Woorden schieten hiervoor te kort.

Allerlei bergstammen komen hier hun waren verkopen . Elk in hun eigen klederdracht,  het is een kleurrijke bedoening .
Er wordt hier van alles verhandeld. Kleurrijke met de handgeweven stoffen, handtassen, groenten, fruit, halve varkens , ingewanden, je kan het zo gek niet bedenken ! Van horeca controle hebben ze hier zeker nog nooit gehoord .