3 augustus 2 daagse Halong Bay


Om 4u30 zijn we aangekomen met de nachttrein te Hanoi. Deze keer hebben we onze slaapcoupé gedeeld met een Australisch – Engels koppel. Vreemd hoe 2 mensen elk van een andere kant van onze planeet een koppel vormen.
Het Phoenix hotel slaapt nog,  na wat getik op de glazen deur maakt een piepjonge nachtwaker de deur voor ons open. Met één oog doet hij een poging om wakker te lijken. Algauw installeert hij zich op een deken die opengesperd ligt op de vloer en hij zet zijn slaap verder. Voor ons zit er niets anders op dan 4 stoelen samen te schuiven in een rij en nog in horizontaal nog een paar uurtjes proberen te te slapen. Daar we om 8 u naar de Halong Bay vertrekken hebben we hier geen kamer meer.
Druppelsgewijs komen er nog jonge backpackers zich bij ons aansluiten. Ook zij waren met de nachttrein van Sapa naar hier gekomen. (Het blijft opvallen dat wij de oudste trekkers zijn, maar dat stoort ons niet)
Gelukkig was een er douche met alle voorzieningen in de receptiehal. Een frisse douche helpt ons helemaal wakker te worden.
Hallong Bay, hopelijk hebben we de juiste dag uitgekozen want van andere toeristen hebben we vernomen dat vorige week de boottochten werden afgelast wegens een storm afkomstig van de Filippijnen.
Hallong Bay ligt in de Zuid Chinese zee. Volgens de plaatjes is het karstgebergte in de zee een streling voor het oog.
Het is 4 uur rijden voor we kunnen inschepen.Op de snelweg naar de Bay is de razend druk. Allemaal
minibusjes vol gepropt met toeristen. Bij aankomst aan de haven wordt ons vermoeden bevestigd.
Het is een (te) grote toeristenattractie. Het wordt drummen en aanschuiven in de snikhete zon om op de juiste boot te geraken. De organisatie laat een beetje te wensen over. Eerst worden we op een kleine overvolle boot gedropt. Na 20 minuten varen gaan we aan wal om de een grot te bezoeken.
Daar wandelen we een halfuurtje in de kleurrijker verlichte grotten met stalagmieten en
stalactieten. Bij een volgende aanlegplaats wisselen we van boot waar we een slaapcabine werden toegewezen. De meeste jongeren duiken van het dek in het frisse zeewater.
Helaas (heel stom van ons ) maar ons zwempak zit in de valies die we achterlieten in ons hotel!
Het karstgebergte in zee is een uniek natuurwonder. Het klikken van de fototoestellen klinkt bijna als een uitgeschreven muziekconcertje.
De service en het diner op de boot werd bij aankoop van onze tickets romantischer voorgesteld dan de werkelijkheid. Maar de herinnering aan dit natuurschoon maakt alles goed.
Na een goede nachtrust op de boot was iedereen vroeg op het dek om de zon te zien opkomen in deze mooie natuur.  In de voormiddag varen we een stuk verder de zee in. Er werd nog eenmaal halt gehouden om te kajakken, maar dat laten we aan het jong volk over. s’ Middags gaan we aan wal om dan terug te keren naar Hanoi.  
Het Prince II hotel wordt ons nieuwe slaapplaats , morgen meer hierover.